Keszthely-triathlon-hu

Kona, női esélyesek

2019. október 10. 16:22 - Flander Marci
Kona, női esélyesek

A férfiak után érdemes kicsit megvizsgálnunk a gyengébbik nem képviselőit (akik nem is olyan gyengék, ha triatlonról van szó). A csata köztük is ugyanolyan kiélezett lesz, mint a férfiaknál.

1. Daniela Ryf: Szerintem senkinek nem kell bemutatnom a hölgyet, mert az elmúlt 4 évben a hosszútávú triatlon egyeduralkodója. Mind a 70.3, mind az IM távon többszörös világbajnok, és idén is már behúzta Nizzában a 70.3 VB-t. Amennyiben összejön neki Hawaii is, úgy zsinórban az 5. IM világbajnoki címét zsebelheti be. Tipikus 3 számos versenyző, aki kerékpáron és futásban sokszor már a férfiakat meghazudtoló időket tesz le az asztalra. Nagyon jó napot kell kifognia annak, aki most szombaton meg akarja őt szorongatni.

2. Lucy Charles-Barclay: a válogatott úszóból lett világklasszis triatlonista, aki első profi szezonjában azzal sokkolta a mezőnyt, hogy kerékpár 140km-ig vezette a versenyt, és utána is csak az utolérhetetlen Daniela Ryf tudta megelőzni. Azóta már rengeteg versenyen bizonyította (többek között idén a Roth-i győzelmével), hogy az idő hosszútávon majd neki fog dolgozni, és folyamatosan fejleszti kerékpáros és futó formáját. Kérdés, hogy elég lesz e ez arra, hogy idén 2 egymást követő év után a dobogó második fokáról az elsőre léphessen fel.

3. Anne Haug: a németek nem csak a férfiaknál képviselik a hosszútávú triatlon krémjét. A 2012-es olimpikon Haug, tavalyi Hawaii debütálásakor óriási futással a dobogó 3. fokára állhatott fel. A német „zsebrakéta” aztán sérülés miatt kihagyni kényszerült idén a Frankfurti IM Európa Bajnokságot, hogy aztán Koppenhágában megdöntse a női pályacsúcsot egy 8:30 körüli idővel. Úgy tűnik a sérülését sikerült maga mögött hagynia, és ha szombaton újra 3 órán belüli időt fut, könnyen lehet, hogy ismét dobogós helyezés lesz a jutalma.

4. Mirinda Carfrae: A háromszoros IM világbajnok ausztrál hölgyet akkor sem szabad leírni, ha jól tudjuk, hogy anyukaként már nem mindig az edzések elvégzése az elsődleges szempont számára. Ebben az évben egy bosszantó sérülés is hátráltatja majd a versenyben, így félő, hogy nem tudja 100%-ban kibontakoztatni azt a magában rejlő képességet, hogy a végsőkig küzd a legjobb eredményért. Amennyiben viszont megfelelő társaságot kap a bringán és futáson, úgy várható, hogy beverekszi majd magát a TOP 10 közé.

5. Laura Philipp: Laura tavaly a 70.3-as versenyek koronázatlan királynője volt. Ahol elindult nyert, majd Barcelonában, élete első IM távú versenyén is nagyon magabiztosan utasította maga mögé a többieket. Sajnos ezt a sikerszériát az idei szezon elején egy sérülés követte, így gyakorlatilag Hawaii előtt semmilyen versenyen nem láthattuk indulni. Amennyiben sikerült a sérüléséből felépülnie, és a tavalyi formáját visszanyernie, úgy nagyon komoly kihívóként tekinthetünk majd rá. Saját bevallása szerint tapasztalatot szerezni, és élvezni jött a versenyt, de ne lepődjünk meg, ha a végén az elsők között látjuk majd befutni.

6. Sarah Crowley: az idei év nem az ő győzelmeitől volt hangos, azonban a radar alatt repülve biztosak lehetünk benne, hogy minden erejével erre a versenyre készült az elmúlt hónapokban. A szívóssága legendás, és nem ismeri a vert helyzet kifejezést, ami Hawaii esetében nagyon nagy előnyt jelenthet a számára. A nagy kérdés, hogy a kerékpár végéig mennyire sikerül versenyben tartania magát, mert ez dönti el, hogy csak sima TOP 10-es vagy akár dobogós helyezést vihet majd haza.

7. Daniela Bleymehl: a németek egy újabb kiválósága, aki tavaly Rothban Lucy Charles-t gyakorlatilag a futás utolsó 3km-ben előzte meg, és lett így a Bajnok! Azóta is igen komoly eredményeket láthattunk tőle, amit kifejezetten erős kerékpáros, és hasonlóan kimagasló futásainak köszönhet. Amennyiben a kerékpározás során csatlakozni tud majd az élen álló versenyzőkhöz, úgy minden esélye meglesz, hogy tovább bővítse már amúgy is illusztris eredményei sorát.

8. Gurutze Frades: a spanyol hölgy már nem először jön Hawaii-ra, azonban eddig teljesen az esélytelenek nyugalmával úszhatott a rajtvonalhoz. Idén azonban lépett egy szintet, és a dél afrikai IM regionális bajnokságon úgy lett második, hogy egy 2.52-es maratonnal zárta a versenyt. Nálam ő az egyik sötét ló, mert jól tudom, hogy hawaii-on a futáson mekkora sorrendbeli változások voltak már az évek során. Ha sikerül egy hasonló 2.50 körüli futást előhúznia a tarsolyából, akkor sok mindenkit meg tud majd lepni a nap végén.

9. Imogen Simmonds: a svájciaknak azért nem csak Daniela Ryf-jük van, hanem Imo Simmonds-uk is, aki szépen lassan elindult a honfitársnő nyomdokain. Az idei brutál meleg Frankfurt-i IM Európa Bajnokságon egy második helyet sikerült megcsípnie úgy, hogy a kerékpáron gyakorlatilag végig egyedül vezette a női mezőnyt. A futásán, főleg a melegben való futásán, azért még van mit csiszolni, de mindenképpen izgalmas lesz őt figyelni, ahogy a nagyok bajszát rángatja a verseny korai szakaszában.

10. Sarah True: Az olimpikon amerikai fellépése a hosszútávú triatlon világába mondhatni nem is sikerülhetett volna jobban a 2018-as évben. A frankfurti 2. helye után igen meggyőzően hozott le egy 4. helyet a konai debütálásakor. Éppen ezeket figyelembe véve érthetetlen, ami az idei szezonban történt vele többször is. Két IM versenyt is feladni kényszerült, méghozzá igen drámai körülmények között (a frankfurti IM-en például 900m-el a cél előtt, abszolút női első pozícióban, 6 perc előnyből ájult ki a versenyből). Végül egy késői kvalifikációval kivívta a Hawaii-i részvételt, de felettébb aggasztó mit várhatunk tőle idén, amikor még saját maga sem tudja a rosszullétei okát. Mindenesetre, ha teljesen rendben lesz, akkor nagyon is beleszólhat, akár még a dobogós helyezésekbe is.

A felsorolt hölgyeken kívül persze még több, mint 30 kiválóság fog most szombaton megküzdeni egymással, és a sziget szellemeivel. Szurkoljunk nekik, hogy minél kiélezettebb versenyt izgulhassunk majd végig.

Döntés a 2020-as versenyről

2020. június 5. 13:34 - Khtri
Döntés a 2020-as versenyről

A cikkben található időpontban lesz megrendezve a Keszthely Triatlon


2020 Keszthely Triathlon nevezési rendelkezés

2020. május 25. 10:47 - I love Balaton

Május 29-ig döntened kell a nevezésedről.


Közlemény a verseny megrendezésével kapcsolatban

A kormány a járvány terjedésének lassítása miatt betiltotta a tömegrendezvényeket.


Hétfő éjfélig 10.000 Ft 575 Factory kedvezmény a nevezőknek

Most megéri nevezni!


5.000 Ft vagy 10.000 Ft-os garantált 575 Factory kupon a november 10-ig nevezőknek

Kupon a Keszthely Triathlon nevezőinek


Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

2019. október 21. 09:38 - Khtri
Ma 19:30-kor nyit a nevezés a Középtávra

FB belépés nem működik


Nevezés tudnivalók 2020

2019. október 18. 12:17 - 575
Nevezés tudnivalók 2020

Fontos információk - klikkelj!


A címvédő visszatért! - Andreas Raelert

2018. május 25. 10:29 - Straub Ágoston
A címvédő visszatért! - Andreas Raelert

2017-ben már megnyerte Magyarország legnagyobb triathlon versenyét! Két hét múlva újra rajthoz áll nálunk! tovább

7 nyíltvízi úszáshoz kapcsolódó mítosz, és cáfolatuk

2018. április 12. 09:44 - Flander Marci
7 nyíltvízi úszáshoz kapcsolódó mítosz, és cáfolatuk

Hasznos, ha ezeket is tudod


Mi a legmegfelelőbb pedálfordulatszám a hosszabb távokhoz?

2018. március 26. 13:53 - Flander Marci
Mi a legmegfelelőbb pedálfordulatszám a hosszabb távokhoz?

Olvasd el! Ez a cikk is hasznos lesz neked.


Ne gondolkozz rajta! JÁTSSZ VELÜNK! Közel 350 ezer forint értékű nyeremény vár rád

Klikkelj a részletekért!