Keszthely-triathlon-hu

A magyar triatlon jövőjéért csoport

2018. december 9. 14:55 - Kristóf Róbert
A magyar triatlon jövőjéért csoport

 Sziasztok!

Az elmúlt években folyamatosan érlelődött bennem a gondolat, hogy valami nem jó, illetve lehetne sokkal jobb. Létrehoztunk egy egész jó versenyt, amit időközben a legtöbb versenyző választ, ami, hogy úgy mondjam kapott pár akadályt. Összeraktunk egy sportruházati céget, melynek piaci részesedése eléri a 40%-ot a magyar triatlonban, szponzoráljuk egyénileg majdnem a teljes felnőtt válogatottat, amatőr élversenyzőket. Két év alatt Magyarország legnagyobb létszámú egyesülete lettünk, jövőre már indul az utánpótlás részünk is, finoman szólva kaptunk a nyakunkba az első évben. Elküldött illemtanárhoz az az elnökség, aki ilyen közleményeket ír. Tavaly megtanultam ezzel együtt élni. Gondoltam, ha csöndben leszek, akkor más lesz, mert frusztrálom őket. Esetleg majd keresnek. Persze nem, mert mi nem képviselünk semmilyen értéket.

Egy év után rájöttem, hogy ennek semmi értelme nincs, mivel többen kerültünk ebbe a helyzetbe, és kiderült számomra, hogy ez nem csak ellenem irányul. Arra viszont jó volt ez az időszak, hogy már nem haragszom. Egyik elnökségi tag felesége azt mondta, „egy bizonyos szint felett ne süllyedjünk egy bizonyos szint alá”.

Nyárig azt gondoltuk elég bölcsek ahhoz, hogy meghallgassák amit mondunk, leüljenek velünk, elfogadják, ha jelzünk egy problémát vagy feladatot, megértsék. Tévedtünk, méghozzá elég nagyot, partnerség helyett tudjuk mi történt. Így eljutottunk oda, hogy csapattá szerveződtünk, és elkezdtük megoldani a feladatokat. Adtunk neki egy keretet és létrehoztuk: 

A magyar triatlon jövőjéért társaságot

 Már régóta hangsúlyozom, hogy a Szövetség és a titkárság, nem tudja megoldani a triatlon gondjait, fejlesztés igényeit, szükségük van a szakmára. Ezen a 60-70%-on, amin jelenleg vagyunk, el lehet vegetálni, de különbség egy optimálisan működő szövetséghez képest egyre nő. Azokból az okokból, amiért megalakult ez a csoport, kettőt emelnénk ki:

-a felismerés hiánya, nem értik és nem látják a megoldandó feladatokat, (csak a sajátjukat)

 -le vagyunk maradva más sportágaktól, országoktól, semmilyen sportágfejlesztési tervünk sincs – az utolsót a főtitkár csinálta 2 évvel ezelőtt.

Itt megelőznék egy sztereotip téveszmét: alapvetően nem a pénz a probléma, az idei év szövetségi költségvetésének kétharmadából nagyon könnyen lehetne kétszer ilyen jó triatlont csinálni.  (ez a tavalyi év egyötöde) A baj az odafigyeléssel, a partnerséggel és szervezettlenséggel van elsősorban, mert hiányoznak az igazi vezetők.

Azt szeretnénk, ha egy gyermek triatlonozni kezd, akkor mind ő, mind a szülei tudják, hogy mire számítsanak. Tudják, hogy ha elérnek egy pontot, egy szintet, akkor mi fog történni, mi lesz a következő lépés. Tudják, mit kell nekik vállalni nekik, és mit a klubnak, valamint mit vállal a szövetség.

Ha egy rendező versenyt szervez, tiszta, teljesítmény alapú, tervezhető közegben tegye, értékeljék és segítsék a munkáját. Évről évre tudja, hogy milyen szolgáltatás- és eszköztámogatást kap.

Ha egy versenybíró rááldozza a hétvégéit, netán a hétköznapjait is a triatlonra, érezze, hogy meg van becsülve és érdemes ezt hosszútávon csinálnia, kapja meg a tiszteletet minden oldalról és merje betartatni a szabályait/ szabályainkat.

Ha egy edző feltesz egy tanítványra, egy csapatra 10 évet az életéből, akkor tudnia kell hogy milyen lesz a jövője, amiből erőt tud meríthet a folytatáshoz, amíg a csúcsra ér. 

 

Szeretnénk egy jövőképet!

Szeretnénk egy tervezhető életpályát látni, ami szilárd pilléreken áll.

 

Módszerünk nem bonyolult, meghatározzuk a területeket, beszélgetünk az ebben dolgozókkal, összeírjuk a feladatokat, megtervezzük a munkaerőt, és a munkaidőt, majd egyre szélesítjük a kört. Amikor kész vagyunk, megosztjuk és felterjesztjük a bizottságokban.

Ha úgy érzed, hogy tudod, mi hiányzik neked, tudod, hogyan lehetne fejleszteni, akkor kérlek, csatlakozz hozzánk. Szükségünk van rád, mert tisztességesen, becsülettel szeretnénk elvégezni a feladatot, minden problémára kíváncsiak vagyunk, mindenki véleménye fontos.

  1. lépés csatlakozz a facebook csoportunkhoz, hozzuk létre együtt a jövőnket.
  2. lépés december 29-én, Budapesten 9-17-ig lesz az első közös munkanapunk.
    Ha szeretnél eljönni: küldj legalább 3 problémát vagy fejlesztendőt és pár sort, hogy miként állnál neki megoldani a magyartriatlonjovojeert@575.hu –ra, amiért cserébe küldünk egy meghívót. Minden munkanap leiratát 1 héten belül közzétesszük.

Ez egy transzparens munkacsoport, folyamatosan közzé fogjuk tenni munkáinkat, melyeket a Magyar Triatlon Szövetség bizottságaiban elő fogunk terjeszteni, hogy minél előbb az elnökség elé kerüljön szavazásra  

Csatlakozz hozzánk, hozzunk létre egy átlátható, tervezhető, teljesítmény alapú magyar triatlont.

!!! Facebook csoport link !!!

 

 

Teknőc

2019. január 17. 11:02 - Kuttor Csaba
Teknőc

A teknőc az mi?


Mi a regeneráló futások tényleges haszna?

2019. január 12. 14:45 - Flander Marci
Mi a regeneráló futások tényleges haszna?

Széles körben elfogadott, hogy a regeneráló futások célja, hogy megkönnyítsék a felépülést az őket m


Hogyan „éljük” túl az előttünk álló ünnepi időszakot?

Karácsonyi mentés


Döntés az Országos Bajnokságokról

2018. november 15. 17:07 - 575
Döntés az Országos Bajnokságokról

2019 évi Országos Bajnokságok


Kezdjük újra!

2018. november 13. 19:35 - 575
Kezdjük újra!

Avagy az alapozás kezdete


575 Factory nevezés kupon beváltása november 4-10 között

5.000 Ft v. 10.000 Ft-os vásárlási utalvány felhasználása


40 év álmai – avagy Ironman Világbajnokság 2018

2018. október 22. 10:16 - Flander Marci
40 év álmai – avagy Ironman Világbajnokság 2018

Flander Marci jelenti Hawaiiról


A címvédő visszatért! - Andreas Raelert

2018. május 25. 10:29 - Straub Ágoston
A címvédő visszatért! - Andreas Raelert

2017-ben már megnyerte Magyarország legnagyobb triathlon versenyét! Két hét múlva újra rajthoz áll nálunk! tovább

7 nyíltvízi úszáshoz kapcsolódó mítosz, és cáfolatuk

2018. április 12. 09:44 - Flander Marci
7 nyíltvízi úszáshoz kapcsolódó mítosz, és cáfolatuk

Hasznos, ha ezeket is tudod


Mi a legmegfelelőbb pedálfordulatszám a hosszabb távokhoz?

2018. március 26. 13:53 - Flander Marci
Mi a legmegfelelőbb pedálfordulatszám a hosszabb távokhoz?

Olvasd el! Ez a cikk is hasznos lesz neked.


Ne gondolkozz rajta! JÁTSSZ VELÜNK! Közel 350 ezer forint értékű nyeremény vár rád

Klikkelj a részletekért!