Keszthely-triathlon-hu

Abu Dhabi WTS

2018. március 2. 21:28 - Kuttor Csaba
Abu Dhabi WTS

 

A 2018-as világbajnoki sorozat első állomását rendezték Abu Dhabiban, ahol mindkét nem küzdelmeiben brutál erős mezőny gyűlt össze. A pálya teljes egészében az Abu Dhabi Forma 1-es pálya területén lett kijelölve. A YAS Marina a város legelitebb része. A top hotelek mellett, yacht kikötő, Ferrari Village, Forma 1, és egy akkora Mall van itt, amibe a Westend belefér vagy ötször. A megannyi látnivaló azért épült ide, hogy a pénzes turistákat idecsábítsák. Míg a szállodák árai egyáltalán nem horroriszikusak, a szolgáltatások már felfoghatatlanul drágák. Egy korsó sör 4 ezer, egy pizza 7 ezer forint körül kószál…

Az úszópálya a yacht kikötőben volt kijelölve, gyakorlatilag feszített víztükörnek lehetett tekinteni. Az úszás a magyarok közül nem kis meglepetésre az első WTS-ét teljesítő Bicsák Bencének sikerült a legjobban, de hamar jött mögötte Faldum Gábor, és még a mezőny első felében partot ért Tóth Tomi is. Mindhárom fiú igyekezett felfelé kapaszkodni. Ennyi kanyar egyik pályán sincs a világon. Ezeknek bevételét pedig nagyban megnehezítette, hogy Abu Dhabiban alapból is nagyon csúsznak az utak a levegőben szálló por miatt. Erre érkezett meg az eső a reggeli órákban, ami szitálássá finomodott a déli órákra, de arra tökéletes volt, hogy emiatt nem tudott felszáradni az út a rajtig.

Ezen a csúszós, hektikus pályán aztán a nagy bolyok eleve nem haladnak, sok bukást idéz elő a közös tekerés, plusz ha haladnak, és nem ütköznek össze a versenyzők, akkor az hátsók számára már annyira rugózik a tempó, hogy idő kérdése, és leszakadnak. A káosz már rögtön a kerékpározás elején elkezdődött, hiszen elesett vagy 10 fiú, ami teljesen összezavarta az erőviszonyokat a pályán. Voltak erősek, akik elöl voltak. Voltak gyengébbek, akik éppen leszakadóban voltak, és voltak a bukott erősek, és a rossz úszók, akik éppen zárkóztak.

Ebből az elegyből aztán még több bukás lett, és bár szerencsénkre a 3 magyar kimaradt belőlük, de nagyon felzárkózni sem tudtak. A kerékpározás végére sok-sok kis boly alakult ki, de érdekes mód a magyarok egymáshoz nagyon közel kerültek. Sajnos az utolsó körben Alarza elesett (17. lett 2. legjobb futóidő 5m-en 14:23 pff) míg Tomi ki tudta kerülni, Bicsu nem, és bár emiatt kicsik hátrébb kezdhette meg a futást, szerencsére nagy baja nem lett. A futáson nagyjából mindenki tartotta a pozícióját. Futóidők: Faldum Gábor: 15:16, Tóth Tamás: 15:23, Bicsák Bence: 15:23. A már kerékpáron egyedül ellépő dél-afrikai Schoeman könnyedén nyert, második helyre nagy futással a spanyol Mola érkezett, míg harmadik a tavalyi grand final győztes francia Luis lett. A legjobb magyar futás Faldumé lett, ő 21ikként ért célba, mögötte Tóth Tomi jött 25ik helyen, míg Bicsák a 29ikként fejezte be az őrült futamot. 

 

Lányoknál mindenki a világbajnok Duffytól várta, hogy elszökik. Miközben a kiváló úszó Bragmayer Zsani az 5ik helyen ért partot, Duffy másodikként zakatolt be a depóba, és minden jel arra utalt, hogy a korábbi MTB versenyző ezen a technikás pályán egy magányos száguldásba kezd. A homokos, csúszós pályába azonban az ő bicskája is beletört és egy aluljáróban hatalmasat esett. Nem is tudta folytatni a versenyt. Kiesését követően egy 9fős első boly alakult ki a jó úszókból, melyben sajnos Zsanett nem tudott eltekerni. Az élboly mögött lányoknál is megannyi kis csapat alakult ki, melyeknek a zárkózásra szemernyi esélyük sem volt, de próbálták tartani a távolságot, és bíztak benne, hogy a futás kezdetére még lőtávolban lesznek. Ebben leginkább a kiváló futó nagy nevek, Lindemann, Hewitt, Ueda bíztak, és olyan komoly tempót diktáltak, ami Zsaninak sok volt, így végül ő a 30ik hely környékén kezdhette el a futást. Az élboly idő közben 6fősre olvadt, mögöttük percen belül a többi nagy név. A futóversenyből élete első WTS győzelmét ünneplő holland Klamer jött ki legjobban, második a brit Learmonth, harmadik az ausztrál Van Coevorden lett. A legjobb futás a 13ik Gentle-é lett, a 15ik Ueda futott 2ikat, de a 20ik Michel is jobb időt teljesített az utolsó számban, mint a győztes. Egy szó, mint szár a kerékpározás alatt a nagy dolgok eldőltek ezen a versenyen, ezért is volt fájó, hogy a lányok között kifejezetten erős és technikás versenyzőnek számító Bragmayer Zsanett ma nem tudott az élbollyal elmenni. Mint verseny után kiderült, volt pár hátráltató tényező, mind egészségügyi, mind technikai, de sajnos a sportban nincsen „ha”. Marad a következő WTS futam a bizonyításra. Most pedig kezdésnek egy 30ik helynek kell örülni.

A március eleji időpont egyébként nem volt igazán ideális nekünk, de mivel 4 olyan versenyzőről volt szó, akik a WTS sorozat állomásait tekintik a legfontosabb versenyeiknek, ezért meg kellett próbálni Abu Dhabit. Az alapozásból kizökkenve, relatív kevés gyors munkával a lábakban tisztességgel helyt állt mindenki, és ami a legfontosabb volt ezen a napot, sérülés nélkül megúszták. Következő WTS Bermudán lesz, Bragmayer Zsanett biztosan indul, de még lehet, hogy férfi versenyzőnk is lesz a mezőnyben.

Az olimpiai kvalifokáció májusban kezdődik, az év eleji versenyek azért fontosak, hogy a verenyzőink elindulhassanak a WTS futamokon. A WTS azaz World Triathlon Series sorozat győztese a Világbajnok hasonlóan a mint a Forma 1-ben.

 !!! A fenti thermo felső már elérhető az 575 webshopban, katt ide !!!

Az 5 leggyakoribb triatlonos hiba

2018. március 20. 09:00 - Flander Marci
Az 5 leggyakoribb triatlonos hiba

Nagyjából 5 perc olvasási idő, tele hasznos infókkal és a legnagyobb bakikkal


Mit tehetünk a tökéletesebb futótechnikáért?

2018. március 14. 10:04 - Flander Marci
Mit tehetünk a tökéletesebb futótechnikáért?

Flander Marci írása


Ő a második férfi PRO versenyző, aki rajthoz áll Keszthelyen

A horvát klasszis megint rajthoz áll


Március 6-i Élő adásunkban bemutattuk a 2018-as pályákat!

Az élő megtekintéséhez kattints ide.


Betegség és edzés. Hogyan kezeljük a helyzetet?

2018. február 26. 10:15 - Flander Marci
Betegség és edzés. Hogyan kezeljük a helyzetet?

Aktuális téma


Ő az első PRO, akit bemutatunk. Felismeritek bukóban?

Ő is ott lesz Keszthelyen


Mit tegyünk, hogy kényelmesebbé váljon az időfutam pozíciónk?

Olvasd el legújabb cikkünket!


Ne gondolkozz rajta! JÁTSSZ VELÜNK! Közel 350 ezer forint értékű nyeremény vár rád

Ha eddig nem szeretted a puzzle-t, mostantól imádni fogod tovább

575 Keszthely Triathlon Live

2018. január 17. 11:36 - KR
575 Keszthely Triathlon Live

A tegnap esti live


Fájdalom teszi a bajnokot, avagy a fájdalomküszöbünk fejlesztésének lehetőségei

Lépj ki a komfortzónádból


A 10 leginkább áhított triatlon verseny Hawaii után

2017. december 6. 11:22 - Flander Marci
A 10 leginkább áhított triatlon verseny Hawaii után

Neked melyik az áhított versenyed?