Keszthely-triathlon-hu

Ő is jön, az idei nagyágyú - Andreas Raelert

2017. május 25. 15:31 - Molnár Gergő
Ő is jön, az idei nagyágyú - Andreas Raelert

Vért izzadtunk, mélyen a zsebbe nyúltunk, és most azért kicsit büszkék is vagyunk, hogy egy ilyen kaliberű arcot tudtunk megnyerni egy magyar versenynek.

Megmondom őszintén elérkeztünk az eddigi sorozat, és nekem személy szerint az elmúlt fél éves munkám csúcspontjához. Persze leginkább akkor leszek nyugodt, ha Andy már a rajtvonalon toporog majd június 10-én reggel 8 előtt kicsivel.  Így visszanézve örülök neki, hogy nem ment olyan zökkenőmentesen a dolog, és rizikózva sokat ki kellett várni (mert ha túl későn írunk nagy profiknak tuti foglaltak, viszont nekünk várni kellett Andy esetében hogy tudja-e vállalni). Elnézést, ha ez a rész kicsit részrehajló lesz vagy személyesebb, de nekem a ő legszimpatikusabb „nagymenő” triatlonos, mert abszolút sztárallűrök nélküli figura. Például 2013-ban Klagenfurtban ahol én is indultam, a profiknak szóló technikai tájékoztatóról késett 5 percet, expos kötelező megjelenései miatt. Nyilván mikor belépett a terembe, akkor mindenki őt nézte, viszont ülőhely már nem volt (mert a szabad helyekre ilyenkor a kezdésnél lehuppanak a kísérők), csendben halkan, fű alatt elment a széksorok elejéhez és leült a földre. Az eligazítást vezető úr meglehetősen zavarban volt és kapkodta a fejét jobbra-balra, majd mondta hogy aki nem profi és nincs itt dolga, adja már át a helyét. Erre Andy a szavába vágott: „nem, semmi gond, én késtem, és amúgy sem akarom zavarni az eligazítást, úgyhogy folytasd csak”. Aztán volt szerencsém a versenyen is összefutni vele, mert a bringa 130. kilóméteréig vele mentem, hogy hogy nem ott bedobtam azt a bizonyos türcsit, nem meglepő módon de hatalmas élmény volt így is!

Img_4456

Na de elég a picsogós nosztalgiázásból. Andreas Raelert 40 éves német triatlonista. A pályáját a német olimpiai távos válogatottban kezdte meg, kint volt Sydneyben és Athénban is a játékokon. Utóbbi helyről egy 6. helyezéssel tért haza. Ezután mégis úgy döntött, hogy a hosszabb távok felé veszi az irányt. 2008-ban már a 70.3 VB-n volt ezüstérmes, majd 2009-ben első Hawaii Ironman VB versenyén nagy feltüntést keltve harmadik lett. Ezután 2010-ben behúzta a frankfurti Ironman EB-t, és az év októberében második lett a VB-n, ez a verseny az IronWar II címen ismeretes, mert Chris McCormack-kel végig egymást előzgetve kínozták egymást. (Kis történelem: az IronWar I az Dave Scott és Mark Allen között zajlott 1989-ben.) Majd jött egy még nagyobb dobás, 2011-ben Rothban (amit volt szerencsém szintén élőben belülről látni) ahol Marino Vanhoenacker 2 héttel korábban, Klagenfurtban felállított világcsúcsát (7:45), döntötte meg és ment egy 7:41-et. (Ezt tavaly Jan Frodeno faragta tovább Rothban 7:35-re). Számomra a legnagyobb tiszteletet kivívó teljesítménye a 2015-ös Hawaii Ironman VB-hez köthető, ahol másodiknak jött de Frodeno mögött, úgy hogy az azt megelőző két évben rengeteg sérülés és kudarc érte, sokan le is mondtak róla, mivel ekkor már 39 éves volt, de poraiból feltámadt, ja és defektje is volt menet közben. Idén úgy néz ki nincs vele semmi gond, ha tényleg így van akkor retteghetnek a profi indulók...

Mit tegyünk, hogy kényelmesebbé váljon az időfutam pozíciónk?

Olvasd el legújabb cikkünket!


FTP – a fejlődés kulcsa, vagy jól hangzó csodaszer?

2018. február 2. 15:05 - Flander Marci & Váraljai Vázsony
FTP – a fejlődés kulcsa, vagy jól hangzó csodaszer?

Újabb érdekes tartalom az oldalon


Új úszás rajt

2018. január 30. 13:11 - KR
Új úszás rajt

Úszás rajt, avagy az állandó para!


Edzőtáborozás – kinek, miért, mikor?

2018. január 29. 13:06 - Flander Marci
Edzőtáborozás – kinek, miért, mikor?

Neked is jár télen egy kis nyár


A 3 legfontosabb futóedzés típus triatlonisták számára

2018. január 22. 13:41 - Flander Marci
A 3 legfontosabb futóedzés típus triatlonisták számára

Top tippek Flander Marcitól


A legjobb meglepetés! Ajándékozz Középtávú vagy Rövidtávú nevezést

Mi tudjuk mi lesz a fa alatt :-)


A túledzettség nem a siker titka. Mire jó odafigyelni?

2017. november 24. 12:17 - Flander Marci
A túledzettség nem a siker titka. Mire jó odafigyelni?

Miért nem jó, ha képtelen vagy leállni a rengeteg edzéssel?


Ne gondolkozz rajta! JÁTSSZ VELÜNK! Közel 350 ezer forint értékű nyeremény vár rád

Ha eddig nem szeretted a puzzle-t, mostantól imádni fogod tovább

575 Keszthely Triathlon Live

2018. január 17. 11:36 - KR
575 Keszthely Triathlon Live

A tegnap esti live


Fájdalom teszi a bajnokot, avagy a fájdalomküszöbünk fejlesztésének lehetőségei

Lépj ki a komfortzónádból


A 10 leginkább áhított triatlon verseny Hawaii után

2017. december 6. 11:22 - Flander Marci
A 10 leginkább áhított triatlon verseny Hawaii után

Neked melyik az áhított versenyed?