Keszthely-triathlon-hu

Mi újság Major Joe-val?

2015. február 12. 14:10 - I love Balaton
Mi újság Major Joe-val?

Major Józsit kérdeztük a 2015-ös évről, tapasztalatairól, felkészültségéről...

- Tavaly nagy várakozás előzte meg keszthelyi szereplésedet, ahol sajnos nem sikerült nyerned. Mi volt az oka a visszafogott teljesítményednek?

 A 25 éves sportolói pályafutásom legszörnyűbb éve volt a 2014-es. Az első 5 hónapban 4 rangosabb versenyen indultam, de mindegyik nagyon küzdelmes, és ami az  eredményeket illeti, kiábrándító volt. A keszthelyi versenyt követően aztán teljesen bedobta a törölközőt a szervezetem. Erőtlenség, fáradtság, drasztikus teljesítmény visszaesés, izületi-, és erős derékfájdalmak gyötörtek. Hetekre eltiltottak az edzéstől, amit a heti 35-40 óras terhelésemet követően nehéz volt elviselnem. 3-4 hónap elteltével az állapotom folyamatosan javult, de sajnos a mai napig nem derült ki - a rengeteg orvosi vizsgálat és konzultáció ellenére sem -, hogy pontosan mi a probléma. Ebből mindenki rájöhet, hogy nagyon elégedetlen vagyok a 2014-es évemmel, és úgy gondolom, hogy ennél már csak jobb jöhet.

- Milyen tapasztalatokat vontál le az elmúlt évekből? Mit változtatnál meg így utólag, és mi az, amire jobban odafigyelsz már, mint korábban?

Sok új dolgot tapasztaltam az elmúlt években. Az elvégzett edzéseimen nem változtatnék, a sok munka szükséges a jó eredmény elérésehez. Két dolog van, amire viszont nagyon odafigyelnék. Az első a folyamatos, szisztematikus, hozzáértő orvosi ellenőrzés és eredmények regisztrálása, aminek most nagyon érzem a hiányát. A másik fontos dolog pedig a profi sport mellett, a jövőbeli élet felépítése. Ezek hiánya jelenleg nagyban befolyásolja a mindennapjaimat.

A jelenlegi edzéseimet nagyban befolyásolja a tény, hogy az elmúlt 15 év hosszútávos edzései nagyon megváltoztatták a szervezetemet, így természetesen kicsit másképp épülnek fel az edzéseim, mint régebben, illetve a ma már több időt kell hagynom a regenerálódásra.

- Mesélj a 2015-ös terveidről!

2015 a kérdések éve számomra. Három éve Phoenix-ben (Arizona, USA) élek, és az elmúlt hónapokban a csökkentett mennyiségű edzések mellett helyi triatlonos atlétákat kezdtem edzeni. Nagy örömömre hazai versenyzőtársak is jelentkeztek nálam, akikkel boldogan foglakozom, és osztom meg tapasztalataimat. Nagyon izgalmas az edzői oldalról követni az eseményeket, sokat tanulok belőle, például azt, hogy amikor a saját edzésemet csinálom, koncentráljak az elvégzendő feladatra, de úgy, hogy élvezzem azt, amit csinálok. Egyenlőre úgy néz ki, hogy a szezon első felében egy-két helyi versenyen indulok csak, és amennyiben a szervezetem is készen áll rá, az év második felétől a 2016-os konai versenyre fogok koncentrálni. Mivel nem volt más lehetősegünk, feleségem Luca, az elmúlt fél évben odahaza vállalt munkát, így tervezem, hogy a nyár folyamán hazalátogatok, és ezt esetleg összekötöm egy versenyen való indulással, de ez nagy valószínűséggel sajnos nem a Keszthely Triatlon lesz, az meg túl korán van nekem.  A tavalyi verseny szenzációs volt. Nem ami az eredményemet, hanem ami a pályát, a szervezést és a helyszínt illeti. Számomra maradandóo élmény volt az is, hogy 2 és fél év után ezen a versenyen találkoztam ismét sok barátommal, versenytársammal.

- Hogyan állsz most a felkészülésben, milyen változások jelemzik azt a korábbiakhoz képest?

Ahogy már említettem, az elmúlt évben sok edzést és versenyt kellett kihagynom, ezért nem tudtam megcsinálni a tervezett programot. Jelenleg már jobb a helyzet, mint 5 hónappal ezelőtt, de most is elmaradnak az edzéseim mind a mennyiséget, mind az intenzitást tekintve a szokásostol. Nagyjából a felét edzem annak, amit az elmúlt években megszoktam, viszont ezeken az edzéseken probálok gyorsitó munkát végezni. Sajnos ezen edzéseken érzem leginkább, hogy valami még mindig nem az igazi. A korábbiakhoz képest többet edzek társaságban, főleg a helyi amatőr versenyzőkkel. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel egy közel 300 fős csapatnak vagyok a tagja, akik szeretnek velem együtt edzeni. Ezt ki is használom.

- Kicsit evezzünk komolytalanabb vízekre. Mesélj valami vicces sztorit, ami az utazásaid alatt esett meg veled!

Lassan három éve, hogy első alkalommal utaztam el egy thaiföldi versenyre, Samui szigetére. A szervezők jóvoltából kaptam ingyenes szobát reggelivel, de mivel nem bíztam a helyi éttermekben, a hotelem óceánparti éttermében költöttem el az ebédet és a vacsorát is. Minden alkalommal hozták számlát, én meg jófej vendégként ráírtam a borravaló összegét. A napok teltével kezdett valami nagyon gyanús lenni. Mindenki nagyon kedves volt, túl kedves is, amit nem tudtam mire vélni. Aztán kijelenkezéskor a recepción megkaptam a végső számlát, amitől kicsit lefagyott a mosoly az ercomról. Nem kellett sokáig elemeznem, hogy rájöjjek, hogy végig rosszul töltöttem ki a blokkokat. A borravaló helyére én végig a teljes fogyasztásom összegét írtam. A lényeg, hogy minden napomnál szerepelt a számla összege, plusz ugyanez az összeg borravalónál is. Szerencsére a recepción nagyon megértőek voltak, és felfogták, hogy nem egy magyar milliomos túrista vagyok, hanem csak egy szerencsétlen profi triatlonos, így végül megúsztam a dolgot.

Köszönjük a riportot, és azt hiszem minden keszthelytriatlon.hu olvasó nevében kívánhatunk sok erőt a visszatéréshez. Nomeg reméljük, látunk még a jövőben élőben is a balaton partán!

Joe csak a 2016-os versenyünkön lesz ott, de reméljük te idén velünk tartasz.

Katt a linkre: http://keszthelytriathlon.hu/nevezes

IM 70.3 Világbajnokság Dél-Afrika – kire érdemes figyelni

2018. augusztus 31. 15:02 - Flander Marci
IM 70.3 Világbajnokság Dél-Afrika – kire érdemes figyelni

Három magyar indulónak is szurkolhatunk


Nagyatád 2018 - Zsinórban ötödször a dobogón

2018. augusztus 6. 15:57 - Flander Marci
Nagyatád 2018 - Zsinórban ötödször a dobogón

Flander Marci élménybeszámolója a 28. eXtremeMan versenyről


575 Keszthely Triathlon számokban

2018. július 31. 16:13 - 575 Team
575 Keszthely Triathlon számokban

Infografika 575 módra, vagyis ki, mikor, miben versenyez.


IRONMAN NICE

2018. június 30. 07:27 - Flander Marci
IRONMAN NICE

Miért éppen Nizza? Hát, mert Alaszkában túl hideg van nekem ironman-t csinálni.


575 Keszthely Triathlon Rövidtáv - Eredmények

2018. június 10. 12:46 - Kovács Erika
575 Keszthely Triathlon Rövidtáv - Eredmények

Vasárnapi eredmények


575 Keszthely Triathlon Középtáv - Eredmények

2018. június 10. 10:12 - Kovács Erika
575 Keszthely Triathlon Középtáv - Eredmények

Szombati eredménylista


Az utolsó két nap!

2018. június 7. 12:23 - Borza Gyula
Az utolsó két nap!

Verseny előtti csekklista


A címvédő visszatért! - Andreas Raelert

2018. május 25. 10:29 - Straub Ágoston
A címvédő visszatért! - Andreas Raelert

2017-ben már megnyerte Magyarország legnagyobb triathlon versenyét! Két hét múlva újra rajthoz áll nálunk! tovább

7 nyíltvízi úszáshoz kapcsolódó mítosz, és cáfolatuk

2018. április 12. 09:44 - Flander Marci
7 nyíltvízi úszáshoz kapcsolódó mítosz, és cáfolatuk

Hasznos, ha ezeket is tudod


Mi a legmegfelelőbb pedálfordulatszám a hosszabb távokhoz?

2018. március 26. 13:53 - Flander Marci
Mi a legmegfelelőbb pedálfordulatszám a hosszabb távokhoz?

Olvasd el! Ez a cikk is hasznos lesz neked.


Ne gondolkozz rajta! JÁTSSZ VELÜNK! Közel 350 ezer forint értékű nyeremény vár rád

Klikkelj a részletekért!